Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Zupa fasolowa z curry

5.0
(51)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 1 - 2 os.

Składniki:

biała fasola 1 kg
pęczek ziół
pomidory
Pieprz biały mielony Prymat
sól, pieprz
olej sezamowy
curry
natka pietruszki

Przepis i sposób przygotowania na: Zupa fasolowa z curry

Fasolę moczyć przez 6h w 1/4 litra wody. W tej wodzie zagotować ją z ziołami. Kiełbasę obrć i pokroić w cienkie plasterki. Pomidory rozdrobnić i dodać razem z sokiem i kiełbasą na 10min przed końcem gotowania. Wyjąć zioła i odcisnąć. Zupę doprawić pieprzem, solą i curry. Dodać łyżkę oleju i posypać natką pietruszki

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

angelika14 28.02.2012 16:46
koniecznie spróbuję
angelika14 28.02.2012 16:46
koniecznie spróbuję
anoosia 21.05.2011 18:19
cikeawy pomysł
Magdalena80 26.03.2011 23:53
pyszności
Norgiusz 08.03.2011 06:09
ciekawy przepis
Jaheira11 02.12.2010 21:42
koniecznie spróbuję

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak