Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Gazpacho

2.0
(1)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

pomidor 1/2 kg
papryka 2 sztuki
ogórek 1 sztuka
czosnek 2 ząbki
cebula 1 sztuka
oliwa
bazylia
ocet winny 3 łyżki
sól, pieprz do smaku

Przepis i sposób przygotowania na: Gazpacho

Pomidory sparzyć, usunąć skórki. Ogórek, paprykę, cebulę i czosnek posiekać i zmiksować. Dodać oliwę i ocet winny, bazylię. Doprawić solą i pieprzem. Wstawić do lodówki na 2-3 godziny. Można podawać z grzankami.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Iwona51
Iwona51 29.06.2011 10:11
pycha
Jolanta40 17.10.2010 12:45
świetny przepis

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak