Sposób przygotowania

Pierożki gotujemy wg przepisu na opakowaniu, a następnie odcedzamy i przekładamy do naczynia żaroodpornego.
Przygotowujemy sos serowy na bazie beszamelu: na głębokiej patelni rozpuszczamy masło i porcjami dodajemy mąkę, cały czas mieszając. Następnie podlewamy po 0,1 litra mleka, mieszamy tak, aby składniki się połączyły i powtarzamy czynność, aż do wykorzystania całego mleka. Na koniec zmniejszamy ogień i dodajemy starty ser cheddar. Mieszamy, aż sos uzyska jednolitą konsystencję.
Połową gotowego sosu zalewamy pierożki tortellini, mieszamy. Drugą połowę sosu wylewamy na górę i zapiekamy w piekarniku do czasu, aż wierzch się zarumieni (kilka minut).

Komentarze

  • 0
    no-image
    Opublikowano

    Konto zablokowane

    moje ulubione
  • 0
    original
    Opublikowano

    Konto zablokowane

    pycha;]
  • 1
    no-image
    Opublikowano

    owca441

    smaczne
  • 0
    original
    Opublikowano

    rjustysia

    Wspaniałe pierożki pięknie podane.
  • 0
    original
    Opublikowano

    Małgosia6

    mniam-ślinka leci-pychotka;]
  • 1
    zdjecie9660
    Opublikowano

    smakowita

    super propozycja !

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !