Sposób przygotowania

1. Ziemniaki obrać i pokroić w talarki.
2. Ceulę pokroić w półtalarki i oddzielić każdą z warstw.
3. Szynkę pokroić w drobną kosteczkę.
4. Na patelni rozgrać tłuszcz i podsmażyć na nim szynkę. Następnie wyjąć ją, odsączyć z tłuszczu i przykryć folią spożywczą, żeby nie ostygła.
5. Na tłuszczu, na którym smażyła się szynka zeszklić cebulkę, po czym włożyć ziemniaki i posypać wszystko przyprawą do ziemniaków.
6.Pod koniec smażenia do ziemniaków dodać połowę pietruszki i wszystko krótko podsmażyć pod przykryciem.
7. Na koniec całą potrawę posypać startym serem, podsmażoną szynką oraz pozostałą zieleniną.
8.Podsmażać, aż ser zacznie się rozpuszczać.
9.Można podawać jako samodzielne danie np. na kolację lub jako dodatek do obiadu.

Komentarze

  • 0
    no-image
    Opublikowano

    Myszka75

    dla moich kartoflarzy - super:)
  • 0
    original
    Opublikowano

    Kopiko1983

    Świetny przepis!
  • 0
    original
    Opublikowano

    izapozdro

    muszą być smaczne :)
  • 0
    original
    Opublikowano

    ewaa

    pychotaaa:)
  • 0
    original
    Opublikowano

    adam1f

    dobre

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !