Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

ciasto francuskie z bitą śmietaną

Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

ciasto francuskie 1 opakowanie
kremówka 500 ml
likier kawowy
cukier waniliowy

Przepis i sposób przygotowania na: ciasto francuskie z bitą śmietaną

Ciasto francuskie rozmrozić następnie pokroić na dowolne kawałki upiec piekarniku. Następnie ubić kremówkę jak kupowałam łaciatą z cukrem waniliowym. można jeszcze dosłodzić jeśli by było mało. Na upieczone i wystudzone ciasto francuskie układać dowolne owoce mogą to być brzoskwinie z puszki, jabłka czy gruszki. Ja dodałam gruszki. Pokroiłam ok. 5 gruszek w plasterki dodałam trochę cynamonu, cukru waniliowego, owoce anyżu oraz ok. ½ szklanki białego słodkiego wina chwilkę poddusiłam. Następnie na owoce wyłożyć ubitą na sztywno kremówkę i polewamy likierem kawowym.

UŻYJ W PRZEPISIE

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

IlonaAlbertos 18.05.2012 23:04
Super, apetyczne.
Anna125 06.05.2012 07:25
super
banditka 29.10.2010 09:40
smakowite
Iwusia 17.10.2010 21:43
Takie ciasteczka miałam wczoraj :) Pycha !!
Dorota76 17.10.2010 12:25
świetne gdy zjawią się niespodziewani goście Szybkie i pyszne
Margo1 17.10.2010 11:12
cudowne
sylwiachmiel 17.10.2010 11:08
wspaniale wygląda i apetycznie.
Emilia22 17.10.2010 08:34
ale pyszności

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak