Sposób przygotowania

Ciasto francuskie rozmrozić następnie pokroić na dowolne kawałki upiec piekarniku. Następnie ubić kremówkę jak kupowałam łaciatą z cukrem waniliowym. można jeszcze dosłodzić jeśli by było mało. Na upieczone i wystudzone ciasto francuskie układać dowolne owoce mogą to być brzoskwinie z puszki, jabłka czy gruszki. Ja dodałam gruszki. Pokroiłam ok. 5 gruszek w plasterki dodałam trochę cynamonu, cukru waniliowego, owoce anyżu oraz ok. ½ szklanki białego słodkiego wina chwilkę poddusiłam. Następnie na owoce wyłożyć ubitą na sztywno kremówkę i polewamy likierem kawowym.

Komentarze

  • 0
    original
    Opublikowano

    Emilia22

    ale pyszności
  • 1
    original
    Opublikowano

    sylwiachmiel

    wspaniale wygląda i apetycznie.
  • 1
    zdjecie0618_fit-800-600
    Opublikowano

    Margo1

    cudowne
  • 0
    no-image
    Opublikowano

    Dorota76

    świetne gdy zjawią się niespodziewani goście Szybkie i pyszne
  • 1
    original
    Opublikowano

    Iwusia

    Takie ciasteczka miałam wczoraj :) Pycha !!
  • 1
    original
    Opublikowano

    banditka

    smakowite
  • 0
    no-image
    Opublikowano

    Anna125

    super
  • 2
    original
    Opublikowano

    IlonaAlbertos

    Super, apetyczne.

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !