Sposób przygotowania

Pierś z kurczaka pokroić na cztery porcje, natrzeć rozgniecionym czosnkiem, oprószyć solą, pieprzem i przyprawą do kurczaka, zrumienić na rozgrzanym tłuszczu.marchewkę pokroić w plasterki i przez 8 min.gotować w osolonej wodzie. Kalafior podzielić na różyczki i tez przez 3 min. gotowac w osolonej wodzie. W naczyniu żaroodpornym ułożyć kurczaka, marchewkę, kalafior, wsypać groszek i kukurydzę.Zalać śmietaną lub rozbełtanym jajkiem.Zapiekać w temp. 180 stopni około 30 min.

Komentarze

  • 1
    original
    Opublikowano

    Konto zablokowane

    smaczne
  • 1
    katarzyna-jaworek.
    Opublikowano

    Katarzyna59

    smaczne

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !