Sposób przygotowania

Mięso ponacinać i posypać solą i pieprzem. Cebule pokroić w krążki, przełożyć do brytfanki. Paprykę pokroić w paski, seler na kawałki. Pokrojone warzywa również przełożyć do brytfanki. Pomidory sparzyć, obrać ze skórki i zmiksować. Warzywa w formie polać winem i zmiksowanymi pomidorami. Ułożyć na nich mięso, piec 50min. Ziemniaki obrać, gotować 20min. Odcedzić zgnieść na piure. Dodać śmietanę posolić. Wbić żółtka, wsypać tarty ser, wymieszać.

Spróbuj również

Komentarze

  • 3
    original
    Opublikowano

    Jaheira11

    swojsko i smacznie
  • 2
    no-image
    Opublikowano

    Magdalena80

    pyszniutko
  • 1
    original
    Opublikowano

    teresa18

    przepyszne danie
  • 2
    no-image
    Opublikowano

    piter

    lubię....

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !