Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Kotlety anyżkowe na jarzynce

5.0
(47)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 1 - 2 os.

Składniki:

pierś z kurczaka 60 dag
sól, pieprz
olej do smażenia
cebula
papryczka chili
zielona papryka
pieczarki 20 dag
sos sojowy 2 łyżki

Przepis i sposób przygotowania na: Kotlety anyżkowe na jarzynce

Piersi z kurczaka głęboko ponacinać, przyprawy lepiej przenikną do mięsa. Kotlety natrzeć solą, pieprzem i anyżkiem, smażyć na złoty kolor. Cebulę obrać, posiekać, papryczkę chili i strąki papryki pokroić w kosteczkę. Pieczarki podzielić na połówki lub ćwiartki. Podsmażyć na oleju cebulę i chili. Dodać paprykę i pieczarki, smażyć około 5min. Dusić 5min. Przyprawić solą i sosem sojowym.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

annagebalska 23.02.2011 13:05
pycha

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak