Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Kluski kładzione z sera

2.0
(2)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

jajko 3 szt
ziemniaki ugotowane 3 szt
mąka 10 dag
sól do smaku
tłuszcz 5 (do polania)
ser biały 30 (twarogowy)

Przepis i sposób przygotowania na: Kluski kładzione z sera

Wystudzone ziemniaki i ser przegnieść przez praskę, dodać jajko mąkę sól starannie wymieszać. W płaskim, szerokim naczyniu zagotować wodę. Kłaść łyżką nieduże kluski do wolno wrzącej, osolonej wody, gotować około 3 min. Podawać zaraz po ugotowaniu, polane tluszczem.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Motorek 01.06.2012 12:01
super
mimi 13.03.2012 16:53
super
Rogalik 03.06.2011 20:42
lubię polane cebulką i tłuszczem
irenka 30.01.2011 19:19
też takie robię

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak