Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Kieszonki z farszem pieczarkowym

5.0
(47)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

pierś z kurczaka 4
olej 3 łyżki
sól
pieprz
pieczarki 10 dag
pęczek natki pietruszki
podroby drobiowe dag

Przepis i sposób przygotowania na: Kieszonki z farszem pieczarkowym

Cebulę obrać, posiekać. Podroby umyć, pokroić w kosteczkę. Pieczarki oczyszczone pokroić w plasterki. Rozgrzać olej na patelni, smażyć na nim podroby i pieczarki, nie przerywając mieszania. Farsz przyprawić do smaku solą i pieprzem, posypać drobno posiekaną natką pietruszki. Piersi kurczaka umyć, naciąć w nich kieszenie, wypełnić farszem, spiąć wykałaczkami. Przyprawić, podsmażyć na oleju, podlać wodą i dusić do miękkości

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

ziutula
ziutula 22.05.2011 13:32
smaczne jedzonko...
Magdalena80 28.12.2010 22:07
spróbuję

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak