Sposób przygotowania

Mąkę posiekać na stolnicy z tłuszczem, dodać wodę, mieszając nożem zarobić ciasto, a następnie rękami je tylko zlepic. Rozwałkować ciasto i wyłozyć na przygotowaną tortownicę. Brzegi ciasta przylepić nieco mocniej. Ułożyć na cieście truskawki jedną obok drugiej. Ser zmiksować z jajkiem i cukrem, zalać truskawki. Włożyć do nagrzanego piekarnika około 170 stopni na 40 minut.Najsmaczniejszy jest gorący, posypany cukrem pudrem.

Komentarze

  • 1
    original
    Opublikowano

    ewaa

    zjadłabym taki torcik:)
  • 1
    original
    Opublikowano

    Konto zablokowane

    smaczny
  • 1
    no-image
    Opublikowano

    zuzanna_z

    zapowiada się smakowicie
  • 2
    original
    Opublikowano

    Dorota59

    smaczniutki
  • 0
    original
    Opublikowano

    Bernadeta

    pyszny tort

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !