Sposób przygotowania

Obrane i umyte ziemniaki oraz cebule zetrzec na tarce ,dodac pokrojone na małe kawałki żeberka ,przyprawic solą i pieprzem ,wymieszac.Włożyc do wysmarowanego naczynia żaroodpornego ,wstawic do piekarnika i piec około godziny ,Podawac z surówką z kwaszonej lub świeżej kapusty

Komentarze

  • 3
    ja
    Opublikowano

    IZABELA29

    niby proste danie ale dobre przyprawione jest na prawde smaczne
  • 3
    ja
    Opublikowano

    IZABELA29

    próbował ktoś zrobic ,a może pochodzi z rejonu gdzie jest popularny
  • 7
    original
    Opublikowano

    Łucja1

    pierwszy raz się spotykam z tą potrawą i zachęca mnie do zrobienia jej!
  • 2
    zdjecie0618_fit-800-600
    Opublikowano

    Margo1

    dziwna nazwa , a apetycznie wygląda
  • 2
    original
    Opublikowano

    ben-ka

    Nie znam ani nazwy ani potrawy - nie jadłam jeszcze:)
  • 1
    no-image
    Opublikowano

    Konto zablokowane

    super
  • 0
    original
    Opublikowano

    mysza666

    Ja też o tym nie słyszałam:) Żeberka są lekko tłuste, ziemniaki lubią tłuszcz...już czuję ten smak:)
  • 0
    original
    Opublikowano

    mysza666

    Ach ja robiłam kilka razy taką babkę ziemniaczaną z mięsem i wędliną, ale to już co innego.
  • 2
    original
    Opublikowano

    SmacznaPyza

    a te żeberka to w masę ziemniaczaną wkładamy z kostką?
  • 0
    original
    Opublikowano

    annagebalska

    ciekawe
  • 1
    dscn5893
    Opublikowano

    bietka

    bardzo fajny przepis:)
  • 0
    original
    Opublikowano

    Jolanta_P-S

    pierwszy raz słyszę i nazwę i przepis
  • 0
    original
    Opublikowano

    gacopierz23

    pierwszy raz spotykam sie z taką potrawa Trzeba wypróbować
  • 0
    original
    Opublikowano

    rakow2

    co to za nazwa?
  • 0
    original
    Opublikowano

    olkaaa

    muszę spróbować
  • 1
    original
    Opublikowano

    alaaa

    prosto a jak smacznie

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !