Sposób przygotowania

Mięso umyj ,pokrój w paski ,oprósz maka .Podgrzybki umyj ,rozetnij kapelusze na połówki ,podziel na grube plastry ,ogonki drobno posiekaj.Cebulę obierz .pokrój piórka.Rozgrzej tłuszcz na patelni i przesmaż przez chwilę cebule ,dodaj mięso ,przesmaż podlej 2 łyżkami wody i duś przez 15 min. W rondelku rozgrzej tłuszcz.Włóż grzybki podsmaż stale mieszając. Przykryj i na bardzo małym ogniu duś przez 30- 40min.Gdy płyn wyparuje połącz mięso z grzybami,dodaj masło i jeszcze chwilę duś .podawaj z posiekaną zieleniną z ryżem lub makaronem.

Komentarze

  • 2
    ja
    Opublikowano

    IZABELA29

    KOREKTA::1 łyżka masła ,sól ,pieprz ,papryka ,posiekana zielona pietruszka
  • 7
    original
    Opublikowano

    Łucja1

    ciekawy sposób połączenia tych składników!
  • 2
    zdjecie0618_fit-800-600
    Opublikowano

    Margo1

    Dobre
  • 2
    original
    Opublikowano

    ben-ka

    Przepis na czasie,grzybki już się pojawiły:)
  • 0
    no-image
    Opublikowano

    Aniunia773

    super
  • 0
    original
    Opublikowano

    barbara11561

    Bardzo mi się podoba:)
  • 0
    original
    Opublikowano

    rakow2

    mniam ,ale by się zjadło
  • 1
    original
    Opublikowano

    olkaaa

    super
  • 1
    original
    Opublikowano

    olkaaa

    super
  • 0
    original
    Opublikowano

    gacopierz23

    smaczne
  • 1
    original
    Opublikowano

    jeta72

    bardzo lubię :-)
  • 2
    original
    Opublikowano

    Dorota59

    to ja czekam na sezon grzybowy

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !