Sposób przygotowania

Eksperymentuję z pieczeniem mięs wg bardzo starych pomysłów .Odtwarzam smaki takimi jakimi były przed wiekami .
Zrobić pastę przyprawową z oleju ,octu, miodu ,soli lawendowej ,musztardy ,powideł . Natrzeć dobrze mięso .Zostawić przykryte w kamionce lub szklanym pojemniku w lodówce na 12 godzin .Przez ten czas przewracać i wcierać przyprawę w mięso .

Rozgrzać w garnku o grubym dnie smalec i obsmażyć na rumiano schab. Dorzucić pokrojone cebule , śliwki i zalać wodą tak by przykryła mięso. Dusić na średnim gazie aż schab będzie miękki a sos odparuje do objętości 2 szklanek.
Doprawić do smaku zmielonym lubczykiem .

Komentarze

  • 2
    original
    Opublikowano

    Anita21

    ciekawa nazwa
  • 1
    original
    Opublikowano

    ben-ka

    Musi być smaczny:) a ten sosik! już czuję zapach.
  • 0
    no-image
    Opublikowano

    Dorota76

    aż zrobiłam się głodna na ten widok dobrze że nie czuję tego zapachu bu musi być wspaniały
  • 1
    original
    Opublikowano

    Babciagramolka

    No- waro było się natrudzić - sos jest zabójczy.
  • 0
    original
    Opublikowano

    jolajka

    polecam ten przepis, zrobiłam i wszyscy byli zachwyceni smakiem, szczególnie właśnie sosu
  • 1
    logo-fb-nowe
    Opublikowano

    PaniMISIOWA

    pyszności!

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !