Sposób przygotowania

Kurki myjemy i czyścimy, większe kroimy na drobniejsze kawałki. Cebulę kroimy w drobną kostkę i podsmażamy na maśle, po czym dodajemy kurki. Dusimy 15minut, doprawiamy i śmietaną, i natką pietruszki, solą i pieprzem. Szykujemy ciasto, najlepiej przygotować wcześniej wszystkie produkty. Zrobione ciasto zostawiamy na około 30 minut przykrywając je. Po tym czasie ciasto wałkujemy tak żeby miało grubość około 2 mm. Foremką wykrawamy okrągłe placuszki, na środek nakładamy farsz i dokładnie zlepiamy. Pierogi wrzucamy do gotującej się wody. Do ciasta na pierogi możemy dodać jajko, ale jest ono wtedy twardsze.

Komentarze

A Ty, co o tym myślisz?

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !