Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Budyń s suszonych grzybów

2.0
(0)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 1 - 2 os.

Składniki:

masło
sól
pieprz

Przepis i sposób przygotowania na: Budyń s suszonych grzybów

Kilkanaście suszonych grzybków ugotować i posiekać, a potem zasmażyć na maśle z drobno usiekaną cebulą i wymieszać z garścią siekanego kopru i pietruszki. Łyżkę masła utrzeć z czterema żółtkami, wymieszać z dwiema namoczonymi w mleku bułkami, czterema łyżkami kwaśnej śmietany i grzybami. Dodać pianę z pozostałych białek, trochę soli wlać do formy wysmarowanej masłem i wysypanej bułką. Gotować na parze około godziny.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak