Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Gołąbki ziemniaczane w sosie grzybowym

2.0
(2)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

kapusta 1 głowka
ziemniaki 1 kg
śmietana 4 łyżki
masło pól kostki
cebula 8
sól
pieprz
Liść laurowy suszony Prymat

Przepis i sposób przygotowania na: Gołąbki ziemniaczane w sosie grzybowym

Kapustę czyścimy, usuwamy głąb, następnie zalewamy wrzątkiem w garnku i trzymamy mniej więcej pól godziny w posolonej wodzie. Po wyjęciu z wody odsączamy, studzimy i rozdzielamy liście. Ścieramy na drobnej tarce ziemniaki i 1 cebule. Resztę cebuli obieramy, szatkujemy i podsmażamy na maśle. Podsmażoną cebule dodajemy do ziemniaków, dodajemy 2 łyżki śmietany, sól i pieprz. Tak przygotowanym nadzieniem wypełniamy liście i układamy ciasno w garnku. Nalewamy ¾ wody do garnka i dusimy przez okol 1,5 godziny. Przed podaniem polewamy sosem grzybowym lub śmietaną.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak