Sposób przygotowania

Kapustę czyścimy, usuwamy głąb, następnie zalewamy wrzątkiem w garnku i trzymamy mniej więcej pól godziny w posolonej wodzie. Po wyjęciu z wody odsączamy, studzimy i rozdzielamy liście. Ścieramy na drobnej tarce ziemniaki i 1 cebule. Resztę cebuli obieramy, szatkujemy i podsmażamy na maśle. Podsmażoną cebule dodajemy do ziemniaków, dodajemy 2 łyżki śmietany, sól i pieprz. Tak przygotowanym nadzieniem wypełniamy liście i układamy ciasno w garnku. Nalewamy ¾ wody do garnka i dusimy przez okol 1,5 godziny. Przed podaniem polewamy sosem grzybowym lub śmietaną.

Komentarze

A Ty, co o tym myślisz?

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !