Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Kapusta zasmażana

2.0
(10)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

kapusta kiszona 1 kg
cebula 1 sztuka
kminek w/g uznania
cukier 1 łyżeczka
mąka 1 łyżka
masło 1 łyżka
przyprawa do zup do smaku

Przepis i sposób przygotowania na: Kapusta zasmażana

Kapustę kiszoną porządnie odciskam z wody. Siekam nożem na drobno. Gotuję w garnku. Jak się woda zagotuję odcedzam kapustę ( żeby nie była za kwaśna) i jeszcze raz zalewam ją tak aby przykryć wodą. Dodaję 1 cebulę pokrojoną w drobną kosteczkę. Gotujemy do miękkości. Dodajemy magi w/g uznania i kminek. Ja zawsze dodaję jeszcze 1 łyżeczkę cukru. Na koniec podbijam zasmażką z 1 łyżki mąki i masła. I GOTOWE. SMACZNEGO

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

edyta51 01.01.2011 17:25
smaczna

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak