Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Kasza gryczana z boczkiem

2.0
(5)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

kasza gryczana 2 szklanki
bulion warzywny 4 szklanki
boczek wędzony 50 dag
sól do smaku
pieprz do smaku

Przepis i sposób przygotowania na: Kasza gryczana z boczkiem

Kaszę zalewamy wrzącym bulionem i gotujemy na małym ogniu do wchłonięcia się płynu. Doprawiamy ewentualnie do smaku solą i pieprzem. Wyłączyć płomień. Kasza dojdzie pod pokrywką. Boczek kroimy w kostkę i smażymy na rumiano. Kaszę rozkładamy na talerze, dodajemy boczek wraz z tłuszczem wytopionym.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Agnik 27.07.2011 21:28
ciekawe
anna186 19.10.2010 12:02
wyglada super
iwa643 17.10.2010 08:26
mój tato taką lubi

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak