Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Ozorki w sosie koperkowym

2.0
(1)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

ozorki 50 dag
marchewka 1 szt
pietruszka 1 szt
cebula 1 szt
śmietana 0,5 szklanki
mąka 1 łyżka
sól do smaku
koper zielony 3 łyżki
sok z cytryny 1 łyżka

Przepis i sposób przygotowania na: Ozorki w sosie koperkowym

Umyte ozorki gotować w wodzie do chwili, gdy można oddzielić gruby nabłonek. Obrane ozorki włożyć do czystej, gorącej wody, dodać włoszczyznę i sól do smaku, ugotować. Odlać dwie szklanki wywaru, doprawić go śmietaną z mąką, dodać część posiekanego kopru , sok z cytryny , zagotować.Ozorki pokrajać w skośne plastry , włożyć do sosu .Podawać posypane posiekanym koprem.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

romanrafal
romanrafal 18.07.2013 15:54
a ja jadłem ozorki i mi smakowały
Motorek 14.10.2012 09:22
ups, ozorków nigdy nie jadłem aż wstyd
magdziorka6 26.02.2012 16:17
podoba mi się ten pomysł
mehia 04.03.2011 11:41
ciekawe

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak