Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

złote ruskie pierogi

2.0
(1)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

CIASTO: 0,5 kg mąki,
jajko 2 szt
woda
cebule 2
margaryny 0,5 kostki
30 dag sera białego
sól, pieprz
olej do smażenia
ziemniaki 1 kg

Przepis i sposób przygotowania na: złote ruskie pierogi

1. Ciasto: z mąki, jajek i wody zagnieść ciasto, ciasto cienko rozwałkować, wykroić szklanką kółka, dawać po jednej łyżeczce farszu, skleić ciasto, układać na ściereczce i potem wrzucać do gotującej się wody (osolonej).

2. Farsz, ziemniaki obrać i ugotować, cebulę usmażyć na margarynie, ziemniaki podusić dokładnie dodać do nich cebulkę, pieprz sól i wydusić gdy lekko ostygną dodać biały ser i połączyć razem. Obsmażać wystygniete pierogi z obu stron na złoty kolor, polewać magą.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

IKrakowianka 25.03.2013 21:07
super pierogi
cooleczka 22.03.2013 10:49
pierogi ruskie tak jak lubię - złociste :)
Dorota59 21.01.2013 07:57
mniam
Ela15 14.08.2011 08:07
uwielbiam
Magdalena80 13.08.2011 22:09
jak zawsze dobre
PaniMISIOWA 30.06.2011 09:56
apetyczne
gusia1000 01.02.2011 00:12
Pucha, lubię je też przypieczone.
Koper 11.12.2010 10:41
chyba dziś zrobię na obiad:)

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak