Sposób przygotowania

1. Ciasto: z mąki, jajek i wody zagnieść ciasto, ciasto cienko rozwałkować, wykroić szklanką kółka, dawać po jednej łyżeczce farszu, skleić ciasto, układać na ściereczce i potem wrzucać do gotującej się wody (osolonej).

2. Farsz, ziemniaki obrać i ugotować, cebulę usmażyć na margarynie, ziemniaki podusić dokładnie dodać do nich cebulkę, pieprz sól i wydusić gdy lekko ostygną dodać biały ser i połączyć razem. Obsmażać wystygniete pierogi z obu stron na złoty kolor, polewać magą.

Komentarze

  • 1
    original
    Opublikowano

    Koper

    chyba dziś zrobię na obiad:)
  • 1
    original
    Opublikowano

    gusia1000

    Pucha, lubię je też przypieczone.
  • 1
    original
    Opublikowano

    Konto zablokowane

    Treść odpowiedzi została zablokowana przez administratora serwisu.
  • 1
    logo-fb-nowe
    Opublikowano

    PaniMISIOWA

    apetyczne
  • 2
    no-image
    Opublikowano

    Magdalena80

    jak zawsze dobre
  • 1
    original
    Opublikowano

    Ela15

    uwielbiam
  • 2
    original
    Opublikowano

    Dorota59

    mniam
  • 0
    original
    Opublikowano

    cooleczka

    pierogi ruskie tak jak lubię - złociste :)
  • 1
    original
    Opublikowano

    IKrakowianka

    super pierogi

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !