Sposób przygotowania

jaja umyć, odzielić białka od żółtek. Białka ubić na sztywną pianę pod koniec ubijania dodająccukier a następnie po jednym żółtku. NA otrzymaną masę przeciewać mąkę delikatnie mieszając. mawę wylac na wysmarowaną blachę na grubośc 2 cm. Włożyć do nagrzanego piekarnika i piec na złoty kolor. po wyjęciu natychmiast wyłożyć na lnianą serwetę zwinąć w rulon i zostawić do wystygnięcia. Zimną roladę odwinąć posmarować wewnątrz msrmoladą lub kremem zwinąć ponownie, posypać cukrem pudrem i pokroić w ukośne plastry.

Komentarze

  • 8
    original
    Opublikowano

    kotlet

    słodkie - pyszne
  • 4
    original
    Opublikowano

    magical66

    pyszna ta rolada
  • 3
    no-image
    Opublikowano

    Krzysztof42

    lubię takie ciasta
  • 0
    original
    Opublikowano

    rakow2

    bardzo smaczna

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !