Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Sernik z własnego sera

2.0
(0)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

mleko 3,2% 1 l
jajko 5
śmietana 18-procentowa 1/2 l
masło 1 kostka
cukier kryształ 3/4 szklanki
bakalie
olejek rumowy

Przepis i sposób przygotowania na: Sernik z własnego sera

Ser: Całe jajka dodać do śmietany i rozmiksować, wlać na wrzące mleko i gotować, aż wyodrębni się ser. Odcedzić na sitku i ostudzić.
Później utrzeć masło z cukrem na pulchną masę dodając po łyżce ostudzony ser. Dobrze rozetrzeć.
Upiec pod to cieniutki biszkopcik lub kruche ciasto.
Dodać do sera bakalie i olejek rumowy
Na wierzch galaretka, owoce lub polewa

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Anna141
Anna141 09.06.2011 08:33
pycha

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak