Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Zupa grzybowa

2.0
(1)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 1 - 2 os.

Składniki:

woda 2 litr
masło
cebula 1-2
śmietana 150 ml
mąka 1 łyżka
sól
pieprz
kostka rosołowa 1-2
grzyby suszone 100 g

Przepis i sposób przygotowania na: Zupa grzybowa

Grzyby moczymy przez około 2 godziny następnie gotujemy do miękkości. Ugotowane grzyby kroimy w paski i smażymy na maśle, dodajemy pokrojona cebule. Całość posypujemy mąką i zrumieniamy. Dodajemy wywar i gotujemy przez około 15 minut. Przed podaniem zabielamy do smaku.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

adam1f 06.02.2011 00:17
dobra
Zoso 17.10.2010 20:46
Dodałbym grzaneczki :)

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak