Sposób przygotowania

2 plastry wątróbki oczyścić z błon i posmarować sosem sojowym. Cebulę pokroić w kosteczkę i podsmażyć na maśle na złoty kolor. Dodać łyżeczkę sosu sojowego,czerwone wino,łyżkę kompotu z borówek i 4 łyżki śmietany. Przyrządzić gęsty sos i przelać go do osobnego naczynia. 2 kromki chleba tostowego podsmażyć.Obtoczone w mące plastry wątróbki usmażyć na tłuszczu. razem z wątróbką podsmażyć boczek.Mięso doprawić do smaku solą i pieprzem i razem z boczkiem ułożyć na talerzu. Do tłuszczu ze smażenia wątróbki wlać sos,krótko gotować, doprawić do smaku.Liście zielonej sałaty,plastry wątróbki oraz boczek ułożyć na tostach.posypać pietruszką.Grzanki polać sosem. Smacznego!

Komentarze

A Ty, co o tym myślisz?

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !