Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Masa do Ciasta drożdżowego

2.0
(2)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

jajko 1
cukier 2 łyżki
kakao 2 łyżki
masło 1 łyżka
mleko

Przepis i sposób przygotowania na: Masa do Ciasta drożdżowego

Bułeczki namoczyć w mleku, Ciut odcisnąć. Dodać wymienione składniki i dobrze wymieszać na jednolitą masę. Smarować rozwałkowane ciasto drożdżowe i zwinąć go jak makowiec, wierzch posmarować białkiem jaja i upiec jak makowiec.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

stokrotka 01.02.2011 13:51
interesujące

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak