Sposób przygotowania

sporządzić ciasto kruche (żółtka i pół białka utrzeć z cukrem, mąke przesiać na stolnicę i posiekać z tłuszczem i utartymi żółtkami) Ciesto szybko zagnieść i schłodzić. wykrawać okrągłe ciasteczka o średnicy 5,5 cm oraz formować małe wałeczki które układać na wysmarowanych białkiem brzegach. Piec na złoty kolor.

Kaimak.
Mleko zagotować z cukrem i gotować do zgęstnienia, następnie dodać margarynę i mieszać do rozpuszczenia. Goracym kaimakiem napełniać ciasteczka. Pozostawić do zastygnięcia

Komentarze

  • 8
    original
    Opublikowano

    kotlet

    polecam każdemu
  • 4
    original
    Opublikowano

    magical66

    mistrzostwo świata
  • 3
    no-image
    Opublikowano

    Krzysztof42

    no i fajnie
  • 0
    original
    Opublikowano

    rakow2

    śmieszna nazwa

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !