Sposób przygotowania

Żeberka oczyścić, opłukać i osuszyć. Olej wymieszać z przyprawą do żeberek, keczupem, koncentratem pomidorowym, powidłami śliwkowymi i pieprzem. Żeberka zalać marynatą i odstawić na 2 godziny w chłodne miejsce. Po upływie tego czasu żeberka grillować na rozgrzanym ruszcie przez co najmniej 20 minut.
Tak przygotowane żeberka można podawać z dowolnym sosem.

Komentarze

  • 1
    original
    Opublikowano

    Katarzyna/kate1980

    pyszności koniecznie muszę wypróbować Twój przepis
  • 0
    original
    Opublikowano

    iwona332

    super
  • 1
    original
    Opublikowano

    Iwusia

    Bardzo ciekawy przepisik :)
  • 0
    original
    Opublikowano

    adam1f

    dobre
  • 0
    original
    Opublikowano

    IKrakowianka

    świetny pomysł
  • 1
    100_7604
    Opublikowano

    misia53

    świetna mieszanka przypraw, zamiast miodu powidła...wspaniale pasują...
  • 0
    original
    Opublikowano

    Wafelek2601

    Ciekawe danie

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !