Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Szaszłyki drobiowe lekko pikantne

Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

pierś z kurczaka 2 sztuki
Papryka słodka mielona Prymat do smaku
boczek wędzony 25 dag
cebula 2-3 sztuki
papryka czerwona 2 sztuki
oliwa 4-5 łyżek

Przepis i sposób przygotowania na: Szaszłyki drobiowe lekko pikantne

Pierś z kurczaka pokroi w kostkę( dość dużą). Oliwę wymieszać z przyprawą do kurczaka i obiema paprykami. Kawałki kurczaka przełożyć do marynaty i wymieszać dokładnie. Odstawić na około 2 godziny. Każdą cebulę pokroić na 4- 8 części. Paprykę pokroić w ósemki, ósemki na pól. Boczek pokroić w gruba kostkę. Na szpatułki nadziewać na zmianę porcje kurczaka, paprykę, boczek i cebulę. Szaszłyki grillować z każdej strony po kilka minut.

UŻYJ W PRZEPISIE

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Kuchareczka2 27.09.2013 19:31
naprawdę pycha
IKrakowianka 18.02.2013 22:47
super szaszłyki
Iwusia 31.07.2011 22:25
wyśmienite
bercik1 21.05.2011 21:33
Wypróbowane- pycha!
bietka 26.10.2010 12:06
Warto spróbować:)
Katarzyna/kate1980 17.10.2010 07:51
wspaniały przepis

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak