Sposób przygotowania

Morele umyć,przekrajać na połowy,oddzielić pestki. Do mąki dodać żółtka, olej, sól oraz mleko. Wymieszać ciasto, pod koniec dodać ubitą pianę z białek z dodatkiem cukru, delikatnie zamieszać. Połówki moreli maczać w cieście i smażyć na patelni z dołkami, można na zwykłej, ale wtedy placuszki nie będą tak foremne. Usmażone posypać cukrem pudrem.

Komentarze

  • 1
    original
    Opublikowano

    edyta44

    pycha
  • 1
    original
    Opublikowano

    Angelika10

    Muszą być pyszne.
  • 1
    no-image
    Opublikowano

    zuzanna_z

    smaczne
  • 2
    original
    Opublikowano

    Iwusia

    fajny przepis

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !