Sposób przygotowania

Cebulę pokroić w kosteczkę i zeszklić na maśle. Rzepę i łyżkę kaparów pokroić w kosteczkę.Mielone mięso,2 jajka,przyprawy,śmietanę,cebulę i rzepę wymieszać aby uzyskać jednolitą masę. Przyprawić łyżeczką octu. 8 kromek chleba tostowego posmarować masą mięsną i smażyć na oleju.Opieczony chleb wyjąć i utrzymywać w cieple.Na patelni rozgrzać tłuszcz,wbić ostrożnie 8 jajek,tak aby żółtka nie rozlały się.smażyć na ogniu do momentu aż białka się zetną,a żółtka pozostaną półpłynne.Przyprawić solą i pieprzem i delikatnie położyć na tostach.Podawać gorące.

Komentarze

  • 2
    original
    Opublikowano

    marzencia2007

    ciekawe :) chciała bym wypróbować takie tosty

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !