Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Fasolka po bretońsku

2.0
(2)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

boczek wędzony 0,5 kg
duża celula 1 sztuka
fasola biała 0.5 kg
kostki rosołowe 2 sztuki
przecier pomidorowy 1 duży

Przepis i sposób przygotowania na: Fasolka po bretońsku

Fasolę namoczyć na noc w dużej ilości wody. Następnego dnia ugotować w wodzie z kostką rosołową. Boczek pokroić w kostkę i stopić na patelni. Wrzucić drobno posiekaną cebulę, podsmażyć na złoty kolor. Boczek z cebulą przełożyć do fasolki, włożyć przecier lub wlać sok pomidorowy. Zamieszać, zagotować.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Ela15 04.03.2013 12:47
bardzo lubię
Anna210 05.01.2012 15:21
lubie to !
Justyna70 29.09.2011 10:01
super
Krzysztof24 30.03.2011 00:14
super mmmniam :)
romanrafal
romanrafal 29.03.2011 18:50
pycha
jogobella231
jogobella231 08.03.2011 21:14
pycha
rzenia15 29.12.2010 17:25
smaczne
Elżbieta17 01.11.2010 13:53
dobre

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak