Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Gulasz pychotka

2.0
(3)
Czas
Czas: 1h
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

mięso wieprzowe bez kości 1/2 kg
cebula biała 2 szt
kukurydza w puszce 1 szt
marchewka 5 szt
groszek konserwowy 1/2 puszki
śmietana 12% 3 łyżki
mak 3 łyżki
kosta rosołowa 1 szt
Papryka słodka mielona Prymat 1 łyżka
boczek 20 surowy bez kości
Przyprawa do gulaszu i dań kuchni węgierskiej Prymat 4 łyżki
papryka czerwona 2 szt

Przepis i sposób przygotowania na: Gulasz pychotka

W garnku zagotować wodę z kostką rosołową. Na patelni usmażyć mięso pokrojone w kostkę i oprószone w mące. Gdy sie zarumieni dodać do gotującej sie wody. Dusić pod przykryciem razem z przyprawami ok pół godz. Na patelni podsmażyć boczek z cebulą dodać do gulaszu. Dodać pokrojoną w kostkę marchewkę, paprykę, kukurydzę i groszek. Gotować aż mięso będzie mięciutkie, na koniec dodać zasmażkę i śmietanę. Można podawać z ziemniakami, ryżem lub kaszą.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

AURELKA 25.08.2012 16:40
pyszny
Miki 31.05.2012 07:28
super
aga130982 03.10.2011 09:24
mmmmmmmmmmm super
ziutula
ziutula 23.04.2011 21:57
pyszne smakowitości...
ElizaT 23.10.2010 11:36
Mini pychotka.

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak