Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Żurek wypasiony :)

2.0
(2)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

ziemniaki 5 sztuk
pieczarki 300 g
kiełbasa swojska 150 g
majeranek 1 duża łyżka
sól, pieprz
żurek śląski 1 opakowanie
bulion 1 na wędzonym boczku
jajko ugotowane na twardo 5 sztuk

Przepis i sposób przygotowania na: Żurek wypasiony :)

Ziemniaki obieramy, kroimy w kostkę. Zalewamy wodą , zagotowujemy, dodajemy pokrojoną w kostkę kiełbasę, kostkę \"bulion na wędzonym boczku\", gotujemy 10 minut, dodajemy pieczarki, gotujemy do miękkości ziemniaków.
Pod koniec dodajemy żurek, majeranek, zupa powinna zgęstnieć przed podaniem wrzucamy pokrojone w kostkę jajka, przyprawiamy i gotowe!

Smacznego!

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

gosia561 28.04.2012 18:57
NO FUL WYPAS
Goya 11.12.2011 15:57
też dzisiaj gotowałam żurek
Grażyna13 13.11.2011 16:57
Pomysłowy :)
ZEWA 04.06.2011 09:10
nigdy nie dodawałam pieczarek do żurku, fajny pomysł
Agnik 22.04.2011 20:59
pycha
oliwkowa
oliwkowa 16.03.2011 12:51
Uwielbiam to

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak