Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Zupa jarzynowa

2.0
(4)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

marchew 3 szt
pietruszka 1 szt
Koperek suszony Prymat 2 łyżki
brukselka 20 dag
żeberk 2 szt
kiełbasa cienka 1 pętko
seler 1/2 szt
cebula biała 2 szt
fasolka szaragowa 20 dag
por 1 szt
kostka rosołowa 1 szt
przyprawa do potraw Kucharek 2 łyżki
śmietana 2 łyżki
Czosnek suszony Prymat 1/2 łyżki

Przepis i sposób przygotowania na: Zupa jarzynowa

W garnku zagotować wodę do wrzątku wrzucić żeberka, marchewke i pietruszkę. Gotować , dodać ziele angielskie, przyprawy, pora i selera. Ja kroje w talarki. Podsmażyć na patelni cebule i kiełbasę i wrzucić do gotującej sie zupy. Na koniec dodaje brukselkę, fasolkę i kalafior. Gotuję jeszcze ok 10-15 min i zabielam śmietaną. Zdrowa i pożywna.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Margo1 29.08.2012 15:20
moja ulubiona
Margo1 29.08.2012 15:20
moja ulubiona
MagdaXXX 16.08.2012 14:06
mniam
sara1 01.05.2012 08:47
bardzo apetyczna
Ela15 22.03.2012 07:19
moja ulubiona
aacaac 22.01.2012 13:41
lubię
MAŁGORZATA108 16.10.2010 13:56
Dobra w smaku, nie trzeba się napracować podczas robienia.

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak