Sposób przygotowania

Kapustę kiszoną,opłukać i odgotować w zależności od potrzeby.
Na patelni rozgrzać olej i usmażyć cebule na rumiano.
Włozyc kapustę do garnka,podlac wodą,dodać cebulę i dusić.
Sliwki namoczyć,wypestkować i drobno posiekać,dodac do kapusty - jeżeli zamiennie używamy powideł sliwkowych dodajemy pod koniec gotowania.
Dodac do kapusty listek laurowy,ziele angielskie,mielony kminek,sól i pieprz.
Grzyby mun namoczyc ,część pokroić w paseczki dodac pod koniec gotowania a reszte wlożyc w całości.
Ja taką kapustę gotuję dość długo,żeby była rozgotowana jak dobry bigos.
Na koniec zrobic zasmazkę z tłuszczu i mąki,wymieszać z kapusta i zagotować.
Smacznego!

Komentarze

  • 1
    ja
    Opublikowano

    IZABELA29

    dobre te grzybki ?
  • 3
    original
    Opublikowano

    ben-ka

    Ja bardzo lubię te grzyby,dodaje je do chińszczyzny i do pieczonej kaczki ale w bigosie też mi smakują:)
  • 1
    100_7604
    Opublikowano

    misia53

    Prawdę mówiąc nigdy nie jadłam tych grzygków
  • 1
    original
    Opublikowano

    treonina

    nigdy nie próbowałam dodawać do bigosu :-) następnym razem wypróbuję :-) dzięki za podsunięcie pomysłu :-)
  • 2
    no-image
    Opublikowano

    MAŁY

    smacznie
  • 1
    ja
    Opublikowano

    IZABELA29

    warto zrobić aż chęć mnie na niego naszła
  • 1
    original
    Opublikowano

    anemon

    Świetnie połączyłaś kuchnię polską z kuchnią chińską. Chętnie sprawdzę Twój pomysł.
  • 1
    original
    Opublikowano

    jeta72

    fajne :-)
  • 0
    original
    Opublikowano

    agnieszka214

    apetyczne
  • 2
    original
    Opublikowano

    pacpaw

    takie grzybki robią różnicę? też ich nigdy nie używałem
  • 1
    original
    Opublikowano

    ben-ka

    te grzybki są bardziej delikatne i chrupiące w przeciwieństwie do naszych leśnych.
  • 2
    original
    Opublikowano

    Wafelek2601

    Ciekawe, muszę koniecznie kupić takie grzybki.
  • 1
    ja
    Opublikowano

    IZABELA29

    są raczej ogólnodostępne ,warto je wypróbować do bigosu
  • 1
    ja
    Opublikowano

    IZABELA29

    warto spróbować
  • 1
    original
    Opublikowano

    kate.500

    fajna odmiana
  • 1
    original
    Opublikowano

    RenataZ-et

    świetna propozycja

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !