Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Sałatka majonezowa z pasteryzowanych ogórków

2.0
(2)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

kukurydza w puszce 1/2 puszki
groszek konserwowy 1/2 puszki
fasola czerwona z puszki 1/2 puszki
por (biała część) 1 szt
ser żółty 20 dkg
majonez łyżki
koperek zielony 1 pęczek
sól do smaku
ogórki 1/2 pasteryzowane

Przepis i sposób przygotowania na: Sałatka majonezowa z pasteryzowanych ogórków

Ogórki przelać przez sito, poczekać, żeby ociekły. Do miski wsypać, groszek, kukurydzę, fasolę. Wkroić białą część pora( drobno). Dorzucić ogórki i ser żółty starty na grubych oczkach(najlepeij jakiś ostry). Wymieszać z majonezem posolić, popieprzyć. Dorzucić koperek i jeszcze raz przemieszać. Włożyć na 1/2 godziny do lodówki a potem podawać.

UŻYJ W PRZEPISIE

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

AURELKA 19.09.2013 19:30
ciekawy przepis
novita23 31.07.2011 15:11
fajna
Ewelina38 18.07.2011 17:44
ależ by się taką zjadło.....
Islanzadi 04.12.2010 15:06
Fajne :)

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak