Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

nadziewana pieczeń bawarska

2.0
(0)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

udźca wołowego 300 gram
musztarda
ogórek konserwowy 150 gram
cebula
masło
ser 50 gram
jaja 2 szt
śmietana 1/8 l
oliwki 4 szt

Przepis i sposób przygotowania na: nadziewana pieczeń bawarska

cztery cienkie plastry mięsa posmarować pikantną musztardą.Ogórki pokroić w kosteczkę,cebulę zetrzeć na tarce. formę wysmarować masłem,na dnie ułożyć 2 plastry mięsa,następnie ogórki wymieszane z cebulą i przykryć pozostałymi plastrami mięsa. ser pokroić na małe kawałki i ułożyć na mięsie. Jaja wymieszać ze śmietaną i wlać do formy. Piec przez około 10 minut. Oliwki pokroić w plasterki i posypać nimi gotową potrawę.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak