Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Jajka z serem po holendersku

2.0
(0)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

bekon 100 gram
jogurt 1/8 l
musztarda
ser edamski 150 gram
sól
Gałka muszkatołowa mielona Prymat
jaja 4 szt
ser gouda

Przepis i sposób przygotowania na: Jajka z serem po holendersku

Żaroodporną formę wyłożyć plasterkami bekonu i zapiec je do chrupkości w podgrzanym piekarniku. jogurt wymieszać z łyżką pikantnej musztardy i przyprawami. Plastry sera edamskiego ułożyć na bekonie. Jaja rozbić do garnuszka i wylać na ser. Sos jogurtowy wylać pomiędzy żółtkami i posypać 2 łyżkami tartego sera goudy.Formę wstawić do piekarnika.Gotową potrawę posypać natką pietruszki.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak