Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

kaszka

2.0
(0)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 1 - 2 os.

Składniki:

kasza
woda

Przepis i sposób przygotowania na: kaszka

dla dzieci żywionych sztucznie od szóstego miesiąca
– mleko następne płynne 150 g (np. Bebiko 2, Nan 2, Gerber 2),
– 2 łyżeczki kaszki kukurydzianej,
– 1/5 szklanki wody,
– dodatkowe 50 ml wody, jako uzupełnienie wody, która wyparuje.
Kaszkę rozprowadź w zimnej wodzie i pozostaw na godzinę, aby nasiąkła. Potem gotuj ją ok. 25 minut na wolnym ogniu – uzupełniaj wodę w miarę jej parowania. Przygotuj porcję mleka jak w recepturze, zgodnie z przepisem podanym na opakowaniu. Do ugotowanej kaszki dodaj przygotowane mleko, wymieszaj. Sprawdź temperaturę posiłku przed podaniem dziecku. Zamiast kaszki kukurydzianej możesz wykorzystać gotowy kleik kukurydziany przeznaczony dla niemowląt i małych dzieci.
Jedna porcja dla malucha = ok. 180 g

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak