Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Zapiekanka z ziemniaków i mielonego mięsa

2.0
(0)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

cebula 2 szt
mięso mielone 250 gram
jaja 2 szt
sól
ziemniaki ugotowane
masło
śmietana
ser edamski
Czosnek suszony Prymat

Przepis i sposób przygotowania na: Zapiekanka z ziemniaków i mielonego mięsa

Cebulę pokroić w kosteczkę,wymieszać z jajkami i mielonym mięsem. Przyprawić do smaku. Ziemniaki pokroić w plastry. Żaroodporną formę wysmarować masłem,na dnie ułożyć ziemniaki,mięso i rozłożyć resztę ziemniaków. Śmietanę wymieszać ze startym serem,szczyptą czosnku,soli,pieprzu i zalać tym ziemniaki. Piec w piekarniku aż górna warstwa nabierze złotego koloru.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak