Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Tokań

2.0
(0)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

mięso wieprzowe bez kości 750 g
ogórki kiszone 3 szt
słonina wędzona 50 g
śmietana 200 ml
sok z kiszonych ogórków 100 ml
czosnek 3 ząbki
natka pietruszki pęczek
koperek pęczek
pieprz do smaku
sól do smaku
Gorczyca biała cała Prymat kilka ziaren
makaron muszelki 300 g

Przepis i sposób przygotowania na: Tokań

Makaron gotujemy w osolonej wodzie. Mięso kroimy na paseczki i smażymy je na tłuszczu wytopionym z pokrojonej w kostkę słoniny. Do mięsa dodajemy ogórki pokrojone w paseczki, przeciśnięty przez praskę czosnek, posiekaną natkę i koperek. Wlewamy sok z ogórków i doprawiamy gorczycą, solą i pieprzem. Dusimy pod przykryciem, aż mięso zmięknie. Często mieszamy. W trakcie gotowania dodajemy śmietanę, mieszamy. Posłodzić, gdyby było zbyt kwaśne. Na talerz nakładamy porcję makaronu, a na niego porcję mięsa. Można też przed podaniem wymieszać makaron z mięsem.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

stokrotka 22.04.2011 21:39
smaczności

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak