Sposób przygotowania

Margaryne, 6 łyżek wody, kakao, cukier mieszamy i zagotowujemy 5 min. Odstawiamy do wystudzenie. Do wystudzonej masy dodajemy 3 żółtka , makę, proszek do pieczenia i cukier waniliowy. Z bialek ubijamy piane, łączymy z masą, pieczemy w temp 170-180 stopni od 30-40 minut.

Polewa
Z 1/3 kostki margaryny, 1 łyżki wody, 4 łyżek cukru i 2 łyżek kakako robimy polewę, którą smarujemy ciasto. Wierzch ciasta można posypac orzechami włoskimi i posypka czekoladową.

Komentarze

  • 2
    original
    Opublikowano

    IlonaAlbertos

    Ciasto wygląda znakomicie :)
  • 1
    ja
    Opublikowano

    IZABELA29

    pycha
  • 2
    original
    Opublikowano

    sylwiachmiel

    lubie murzynka
  • 6
    no-image
    Opublikowano

    Lidia11

    jedno z moich ulubionych ciast, wygląda smakowicie
  • 0
    2739711158270963804
    Opublikowano

    Mirosława5

    wygląda rewelacyjnie
  • 2
    original
    Opublikowano

    goofy9

    super, uwielbiam murzynka :):)
  • 3
    no-image
    Opublikowano

    Krzysztof42

    pyszny murzynek
  • 1
    original
    Opublikowano

    bercik1

    fajne ciasto
  • 0
    original
    Opublikowano

    rakow2

    bardzo fajny

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !