Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Ciasto pomarańczowe

2.0
(0)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

Biszkopt 2 warstwy
KREM POMARAŃCZOWY
masło 200 gr
cukier puder 0,5 szkl
żółtko jajek 1 szt
aromat pomarańczowy kilka kropli
kisiel 3 op

Przepis i sposób przygotowania na: Ciasto pomarańczowe

Masło utrzeć z cukrem i żółtkiem dodać aromat i kisiel suchy 2-3 łyżeczki. Utrzeć.

2 kisiele ugotować na 3 szklankach wody z dodatkiem cukru wedle upodobań, wyłożyć na ciasto i wystudzić. Masę wyłożyć na wystudzony kisiel, rozsmarować i przykryć drugim biszkoptem. Posypać cukrem puderm i udekorować cząstkami pomarańczy lub mandarynek.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Aniunia773 30.01.2011 10:29
super

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak