Sposób przygotowania

Z mąki ziemniaczanej, żółtek, białek ubitych na sztywną pianę i mleka zrobić ciasto o konsystencji gęstej śmietany. Ziemniaki obrać, pokroić w cienkie talarki i włożyć na 20 minut do wrzącej osolonej wody. Odcedzić na durszlaku, a gdy będą suche, maczać w cieście i smażyć na gorącym tłuszczu.
Podawać jako dodatek do pieczonych lub smażonych mięs i ryb.

Komentarze

  • 0
    no-image
    Opublikowano

    Konto zablokowane

    ciekawe
  • 0
    no-image
    Opublikowano

    gosia561

    no i ekstra
  • 0
    no-image
    Opublikowano

    Rique

    fajne
  • 0
    no-image
    Opublikowano

    kuchareczka1979@wp.pl

    fajny pomysl

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !