Sposób przygotowania

Ja daję mleko wraz ze śmietaną takie od krówki wówczas serek nie jest taki suchy.
Mleko odstawić w ciepłe miejsce żeby było kwaśne. Następnie podgrzewamy mleko na małym ogniu aż się rozwarstwi. Studzimy. Następnie wylewamy na gazę i zostawiamy w spokoju aż serwatka spokojnie odcieknie. Potem wiążemy trochę mocniej i przyciskamy talerzykiem i stawiamy na niego np. słoik z wodą.

Komentarze

  • 1
    zdjecie0618_fit-800-600
    Opublikowano

    Margo1

    super serek
  • 0
    no-image
    Opublikowano

    wiktor188

    pycha
  • 0
    no-image
    Opublikowano

    Agnik

    pyszności
  • 2
    original
    Opublikowano

    alaaa

    trzeba mieć rękę i wyczucie do takiego twarogu

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !