Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Sernik z dyniową polewą

2.0
(5)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

margaryna 1/2 kostki
mascarpone 200 g
cukier 1 szkl
budyń waniliowy 2 łyżki
kwaśna śmietana 2 łyzki
jaja 3 szt
mleko skondensowane 1/2 szkl
cykier 3 łyzki
mąka ziemniaczana 2 łyżki
puree 1/2 z dyni
ciastka 1 ciemne
ser biały 1/2 (mielony)

Przepis i sposób przygotowania na: Sernik z dyniową polewą

Ciastka pokruszyć i połączyć z rozpuszczoną margaryną.Masą wylepić dno natłuszczonej formy. Ser wymieszać dokładnie z mascarpone, śmietaną, cukrem, budyniem i dodawać po jednym jajku. Przelać na spód z ciastek. Piec ok godziny w 180st najlepiej w kąpieli wodnej. Puree z dyni połączyć z mlekiem, cukrem, mąką, żółtkiem i przyprawami. Wylać masę na sernik i piec jeszcze ok 15-20 min

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

gusia1000 04.07.2013 22:56
Fajna taka polewa do tego sernika.
Emilia22 16.10.2010 08:53
jaki apetyczny

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak