Sposób przygotowania

Cebulę pokroić w kostkę i lekko podsmażyć na margarynie z dodatkiem soli, pieprzu i czosnku. Do mięsa dodać jajko, jeszcze lekko posolić i popieprzyć, dodać podsmażoną cebulę oraz szczyptę estragonu i lubczyku. Jeżeli masa nie ma zbyt gęstej konsystencji można dodać trochę bułki tartej. Uformować niezbyt grube i okrągłe kotlecik, obtoczyć w bułce tartej, po czym smażyć na podgrzanym oleju przez 20-25 minut.

Komentarze

  • 1
    no-image
    Opublikowano

    Tahitha

    Znane i ... lubiane :)
  • 1
    no-image
    Opublikowano

    Kristo89

    Pyszne!
  • 2
    original
    Opublikowano

    Kate131

    lubię:)
  • 0
    original
    Opublikowano

    kate.500

    ciekawy przepis...
  • 0
    original
    Opublikowano

    kate.500

    ciekawy przepis...
  • 1
    original
    Opublikowano

    ben-ka

    z wołowiny robię raczej rzadko,zazwyczaj z mięsa mieszanego.
  • 0
    original
    Opublikowano

    pacpaw

    wołowych jeszcze nie jadłem
  • 1
    original
    Opublikowano

    maryśka

    dobre
  • 0
    original
    Opublikowano

    Ewelina38

    uwielbiam mielone i na ciepło z ziemniaczkami, i na zimno do chlebka :)

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !