Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Garniec warzywno-mięsny

2.0
(0)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

cebula
ząbek czosnku
papryka 2
parówki 2-3
cukinia
sól
pieprz
ketchup 6 łyżek
bulion szklanka
pęczek szczypiorku 1/2
olej do smażenia 1 łyżka

Przepis i sposób przygotowania na: Garniec warzywno-mięsny

1mięso myjemy kroimy w kostkę,oprószamy solą i pieprzem ,parówki kroimy w talarki ,szczypiorek myjemy i siekamy
2papryki myjemy i przekrawamy usuwamy gniazda nasienne miąższ kroimy w kostkę ,cebulę czosnek obieramy cebulę kroimy w kostkę,czosnek przeciskamy przez praskę ,cukinie myjemy i nieobraną kroimy w kostkę
3mięso podsmażamy na rozgrzanym oleju ,przekładamy do garnka,na tłuszcz ze smażenia wsypujemy warzywa i parówki chwile podsmażamy,przekładamy do mięsa wlewamy bulion dodajemy ketchup i mieszamy ,doprawiamy do smaku solą i pieprzem
dusimy ok.15minposypujemy szczypiorkiem
garniec najlepiej smakuje odgrzewany można go podawać z pieczywem lub ugotowanym na sypko ryżem

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak